Muligheter som frisør

Del denne artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Hvordan er det å drive egen business/ frisørsalong?

Møt Mailen fra vår medlemsbedrift Marcel frisør, og les om hvordan det er å drive egen salong, hvorfor hun satser på lærlinger og hvorfor hun velger samarbeid med FO.

FO har pratet med Mailen om hvordan det har vært å overta en etablert frisørsalong og å drive denne videre. Hun synes det først og fremst vært utrolig gøy. Selvfølgelig krevende også, men det å få lov til å skape noe, og samtidig ta vare på gamle tradisjoner har vært utrolig fint. Mailen forteller er det er mange fordeler med å drive selv, blant annet å skape en trygg og god arbeidsplass for de ansatte, og ikke minst en salong hvor kundene ønsker å komme til igjen og igjen. 

– Jeg er veldig takknemlig for muligheten jeg fikk til å ta over en av byens eldste salonger. Det har vært veldig kjekt å sette mitt eget preg og lage ett konsept. God service og det å  videreformidle kunnskap, samt ha en lun atmosfære har alltid vært mitt mål. Læringskurven har vært veldig stor og jeg har vokst mye som menneske. Jeg var ikke spesielt god på skolen som barn og slet med dysleksi, så jeg hadde aldri trodd at jeg som voksen skulle få starte min egen bedrift. Men heldigvis er mulighetene mange i frisørfaget og det er ett fag i stadig utvikling, noe som passer godt for kreative sjeler. 

På spørsmålet om hva som er det beste med å være frisør svarer Mailen at det er å få lov til å hjelpe folk å føle seg fresh, at man får møte mange flotte mennesker og får delta på masse spennende som for eksempel kurs i både innland og utland. Utviklingsmulighetene innenfor yrket er mange, blant annet å jobbe som kursholder, med salg, med opplæring og å drive egen bedrift, for å nevne noen.

Hva er det som gjør at Marcel frisør satser på lærlinger?
– Jeg vil gjerne ha lærlinger i salongen fordi jeg synes frisørfaget er ett så utrolig viktig fag å ha i samfunnet vårt.
Alle trenger å klippe seg og vi har ett iboende ønske i å føle oss vel, alle sammen. Og da er vi helt avhengig av å få med oss de kreative ungdommene der ute som ønsker å bli med på moroa.
 
Mailen poengterer at læretiden er en utrolig viktig tid, og god opplæring er grunnleggende for tryggheten til lærlingen sin karriere videre, noe hun ønsker å bidra med. Det viktigste med å få fornøyde lærlinger er å se de for de menneskene de er. Samtidig stille krav, som igjen gir dem mestringsfølelse. 
 
Hva er det som gjør at Marcel frisør velger å samarbeide med FO?
Min salong er medlem av FO fordi jeg synes det er en veldig viktig arena for lærlingene. Hos FO får vi satt hele læreplanen i ett system som følges til punkt og prikke, noe som er viktig for å få med seg alt. Vi har travle dager i salongen og FO gir meg som leder en ekstra trygghet i at mine lærlinger får god veiledning fra FO, utenom det vi gjør i salongen.
 
Mailen synes også at det også for lærlingene ligger en ekstra trygghet i å få være sammen med andre lærlinger, der de kan inspirere hverandre og skape vennskap.
Jeg synes FO er en god bidragsyter til å samle bransjen, avslutter Mailen.

Se også

Opplæringstips

Opplæringstips: Kryssjekk for perfekte klipper! Når vi skaper en fantastisk klipp, starter vi med å lage en guide som vi følger nøye. Men hva skjer

Les mer

Årets FO-lærling

Årets FO-lærling 2024! Det ble Ingrid Giertsen Kjelby, lærling hos DeCapo frisør, som ble kåret til årets FO- lærling for skoleåret 2023/ 2024.  Tenk det

Les mer

Yrkesfag: Ledige læreplasser!

Vi er glade for å se en økende interesse for praktisk utdanning gjennom yrkesfag, spesielt med tanke på det økende behovet for lærlinger innen frisørfaget!

Les mer