Hvordan finne drømmejobben? Begynn som frisørlærling!

Del denne artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Møt Maren, frisørlærlingen som byttet retning underveis i utdannelsen, og som nå ikke angrer ett sekund!

Maren er bare noen måneder unna å fullføre læretid og 4 års utdannelse som frisør. Men hvordan har veien hennes vært frem til dette?

Etter ungdomsskolen visste Maren at hun var klar for noe mer praktisk og kreativt, hun var rett og slett litt lei av all teorien. Hun valgte å begynne på vg1 FBIE på Årstad videregående skole. FBIE står for frisør, blomst, interiør og eksponeringsdesign, og her fikk Maren muligheten til å utforske de forskjellige fagene før hun bestemte seg. I utgangspunktet tenkte hun på interiør som sitt fremtidige fag, men skjebnen tok henne i en annen retning.

Maren hadde en idé om at frisøryrket var vanskelig og at spesielt fletting var essensielt for å bli en god frisør, noe hun ikke følte at hun mestret. Bestemt på å utfordre seg selv, kjøpte hun et dukkehode og ga seg selv en måned for å mestre fletting. Resultatet? Flettingen gikk i boks, og etter det har Maren ikke sett seg tilbake. Teorifag som matematikk ble til og med mer interessante på videregående skole, og karakterene steg etter hvert som hun balanserte mellom kundebehandling og teoristudier.

Etter to år på skolen var det på tide for Maren å starte to års praksis som lærling hos Marcel frisør og FO/ Frisørfagets Opplæringskontor. Læretiden har vært en fantastisk opplevelse, og Maren trives med å utvikle sine ferdigheter i et godt arbeidsmiljø med mange spennende oppgaver. Tiden har flydd og hverdagen i en frisørsalong er travel, passe utfordrende og så får man treffe fantastiske mennesker. Stripe- og fargebehandlinger, brudestyling og kreative frisyrer er blant hennes favorittoppdrag i dag.

Med svenneprøven rett rundt hjørnet, ser Maren frem til å bli en faglært frisør som tjener full lønn som 20-åring. Hennes reise er et inspirerende eksempel på hvordan dedikasjon og mot kan føre til suksess i den kreative verdenen som frisørfaget er.

Lurer du på å bli frisør? Søk før 1. mars til vidergående skole, eller søk læreplass i en frisørsalong – her er det ikke søknadsfrist og kontrakter kan inngås hele året. Hos FO hjelper vi gjerne med veiledning til hvilke salonger som kan være aktuelle for akkurat deg!

Maren sitt tips til deg: «La ikke usikkerhet og redsel stoppe deg fra å følge drømmene dine. Hva er det verste som kan skje? Gå for det, prøv et praktisk yrke – det er gøy!»

E-post: post@fobergen.no – Telefon 45291285

Se også

Yrkesfag: Ledige læreplasser!

Vi er glade for å se en økende interesse for praktisk utdanning gjennom yrkesfag, spesielt med tanke på det økende behovet for lærlinger innen frisørfaget!

Les mer

Hvordan bli frisør?

Det er flere måter å komme frem til målet om å bli faglært frisør med svennebrev, men fellesnevner er at utdannelsen tar 4 år.  

Les mer