FO 30 år!

Del denne artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

FO 30 år - fra da til nå.

19. mai 1992 er datoen hvor FO ble startet, i regi av styret i lauget. Frisørbransjen ønsket å ha et bedre og mer strukturert/ organisert opplæringstilbud for lærlinger og lærebedrifter. Man ønsket trygghet og mer ryddige forhold for bransjen og lærlinger. 

Det var ca. 30 medlemmer i starten, og FO hadde kontor i et lite lokale på Øvre Korskirkeallmenning. Etter hvert ble det også kursdager og tilhørende opplæringsplan. Utover på 1990 tallet økte antall medlemmer og lærlinger og FO flyttet til større lokaler i Strandgaten 7. I dag har vi over 80 medlemmer og er svært fornøyde med det flotte kurslokalet vi har på St. Jakobsplass 9, hvor vi flyttet inn i 2017.

FO hadde ikke vært der vi er uten alle de flinke menneskene som har bidratt gjennom 30 år. Det er mange vi skal takke; daglige ledere, instruktører, styremedlemmer, medlemsbedrifter, faglige ledere, samarbeidspartnere og ikke minst lærlinger.
 
Mange hundre frisører har gjennom årene fått sin frisørutdannelse gjennom FO og våre medlemsbedrifter. Det har vært latter, noen tårer, bobler (Redbull 😅) og sang, men aller mest hverdager, hvor vi hver morgen tar imot lærlingene våre til nye opplæringsdager. Fra dag 1 hvor man gjerne sier lite og synes det er mye som er ganske vanskelig å få til, til siste opplæringsdag hvor svenneprøven nærmer seg og man har utviklet seg så masse, og tryggheten for faget kommer på plass.
 
Det har blitt maaange opplæringsdager, samtaler, møter, planlegging, hårshow, lærlingarrangementer, fiksing av lærekontrakter, annen administrasjon, rekrutteringstiltak, utarbeidelse av opplæringsmateriell, og generell utvikling av FO sitt tilbud gjennom årene – som har vært med og formet FO til det vi har i dag.
Og til høsten skjer det igjen, vi utvikler oss og det kommer ny opplæringsplan som også er tilpasset Fagfornyelsen + nytt digitalt opplæringsprogram! Vi gleder oss.
 
Vi er stolte og ydmyke av å få jobbe med så mange flotte unge voksne, og å få ta del i en så viktig jobb som utdanning og oppfølging av frisørlærlinger 🥰
 
30 x hurra for lærlinger, frisører, medlemmer, styret og ansatte.
 
30 år med FO ❤️❤️❤️
 

Se også

Opplæringstips

Opplæringstips: Kryssjekk for perfekte klipper! Når vi skaper en fantastisk klipp, starter vi med å lage en guide som vi følger nøye. Men hva skjer

Les mer

Årets FO-lærling

Årets FO-lærling 2024! Det ble Ingrid Giertsen Kjelby, lærling hos DeCapo frisør, som ble kåret til årets FO- lærling for skoleåret 2023/ 2024.  Tenk det

Les mer

Yrkesfag: Ledige læreplasser!

Vi er glade for å se en økende interesse for praktisk utdanning gjennom yrkesfag, spesielt med tanke på det økende behovet for lærlinger innen frisørfaget!

Les mer