Samarbeid med FO – hvordan er det?

Del denne artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Mange salonger og lærlinger ønsker samarbeid med FO – hva er fordelene med det egentlig?

Hør hva Hilde og Tuva som jobber hos Pepper Hårstudio på Stord synes! Hilde er faglig leder for Tuva som er lærling.

Jeg står mye med fulle kundelister selv, og da er det veldig greit å vite at Tuva får oppfølging og opplæring også hos FO. FO er alltid tilgjengelig for spørsmål, og jeg sparer mye tid på å kunne spørre FO. Er en trygghet å ha FO som samarbeidspartner og for meg blir det da mindre dårlig samvittighet i en travel hverdag ved å vite at FO er der for både lærling og bedrift.

– Hilde

Hos FO settes det av god tid på opplæringsdager til å gå gjennom alle detaljer og teori, samt at det er masse rom for hjelp til å gjennomføre praktiske oppgaver. Det er positivt å ha en intern opplæringsplan å følge både for lærling og bedrift. Man har et utgangspunkt for systematisk opplæring ved å følge FO sin plan. 

Også FO sin app som inneholder den interne opplæringsplanen + tilgjengelig teori er super. Det er en stund siden jeg har tenkt så mye på teori selv som faglig leder, jobber mer på autopilot og erfaring, forteller Hilde. Når man har lærling må man frem igjen med teori, faguttrykk og forklaringer.

Videre er det også er tidkrevende å sette seg inn i alt som ligger rundt det å ha lærling og alt ansvaret man har som lærebedrift. Samarbeid med FO letter dette arbeidet.

 

Hva synes Tuva om å måtte stå ekstra tidlig opp for å reise til Bergen på opplæringsdager hos FO?

Det går veldig greit å reise til Bergen på opplæringsdager, tar ikke så lang tid. Er et positivt avbrekk i hverdagen, gir boost, påfyll av inspirasjon og er lærerikt.

-Tuva

Hos FO er det hovedfokus på lærlingene, god tid, god hjelp og Tuva synes også det er positivt å treffe andre lærlinger. Det å komme hit jevnlig gjør også at hun blir tryggere for hver gang, ser egen faglig fremgang og får se mer av hva andre lærlinger kan.

Tuva synes også at appen gjør det veldig oversiktlig å se hvordan hun ligger ann, hva hun skal jobbe mer med og se tilbakemeldinger fra det hun har jobbet med på opplæringsdager + innleveringer.

Digitale kurs, fysiske opplæringsdager hos FO i Bergen sammen med app utfyller hverandre og gjør læretiden bedre.

Jeg gleder meg til hver gang jeg skal til FO!

– Tuva

Og både Tuva og Hilde avslutter med at i tillegg så er det lett å kommunisere med de som jobber hos FO, er kjekke folk 😊

 

Se også

Opplæringstips

Opplæringstips: Kryssjekk for perfekte klipper! Når vi skaper en fantastisk klipp, starter vi med å lage en guide som vi følger nøye. Men hva skjer

Les mer

Årets FO-lærling

Årets FO-lærling 2024! Det ble Ingrid Giertsen Kjelby, lærling hos DeCapo frisør, som ble kåret til årets FO- lærling for skoleåret 2023/ 2024.  Tenk det

Les mer

Yrkesfag: Ledige læreplasser!

Vi er glade for å se en økende interesse for praktisk utdanning gjennom yrkesfag, spesielt med tanke på det økende behovet for lærlinger innen frisørfaget!

Les mer