Bli frisør

Del denne artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Møt noen av våre lærlinger. Hvordan er egentlig jobben som frisørlærling?

«Liker man hår, sminke og å omgås mennesker, da blir læretiden nesten ikke som en jobb, for det så kjekt, givende og lærerikt å være frisørlærling».

Elever flest som går yrkesfag har praksis i løpet av skolegangen, yrkesfaglig fordypning. Dette er en viktig arena for å knytte kontakt med næringslivet, finne ut om man trives i bedriften, få høre om hvordan opplæringen er osv. Vise versa for bedriftene som ofte finner sin neste lærling nettopp på denne måten.
Både Marthe, Rebecca og Julie fikk tilbud om læreplass i salongene de hadde praksis i, et valg og et yrke de er veldig godt fornøyd med.

Marthe er lærling hos Digg Hair studio og hun har nå har fullført 1 av totalt 3 års læretid.
I jobben som lærling liker Marthe spesielt godt den sosiale arbeidshverdagen der hun får omgås mange forskjellige mennesker. Det er alltid noe som skjer og det er gøy å få jobbe med faglig arbeid på kunder gjennom arbeidsdagen. Oppgavene er varierte, og det er hele tiden nye utfordringer der man må tenke selv for å finne løsninger. Samtidig får man god hjelp og støtte av de faglærte frisørene.
På spørsmål om hva Marthe liker aller best i faget svarer hun at striper og fargebehandlinger er en absolutt favoritt! Hun forteller videre at hun også har begynt å få smaken på oppsetninger og ulike frisyreformingsteknikker, noe hun synes var veldig vanskelig i starten, men nå begynner det å bli gøy.
«Det er så mange positive ting med å være frisørlærling, jeg trives kjempegodt og er heldig som har får ha det gøy på jobb sammen med gode kollegaer», avslutter Marthe.

Rebecca er lærling hos Vice Capo Oasen, hvor hun begynte i lære uten å ha fullført videregående skolegang med en læretid på 3 ½ år, 2 år er allerede unnagjort. Fellesfag tar hun ved å gå på skole en dag i uken.
Rebecca liker godt å jobbe med store prosjekter, spesielt farge, balayage og striper på lange hår. Det er varierte arbeidsdager og arbeidstider i salongen + at hun synes det er gøy å lære seg å snakke med og forholde seg til mange forskjellige kunder.
Rebecca finner mye inspirasjon til jobben fra Instagram, TikTok og Pinterest. Hun liker godt å style kundene sine – gjøre det lille ekstra. En viktig del gjennom læretiden er å opparbeide seg kundekrets, da er sjansen enda større for å få seg jobb som ferdig utlært frisør.
Rebecca liker godt å lage filmer og ta bilder av arbeider hun utfører, steg for steg prosesser og ferdige resultater. Hun har allerede erfart at å profilere arbeidet sitt gjennom sosiale medier har ført til at hun har fått flere nye kunder.
«Liker man hår, sminke og å omgås mennesker, da blir læretiden nesten ikke som en jobb, for det så kjekt, givende og lærerikt å være frisørlærling. Det er enda gøyere enn jeg så for meg før jeg begynte» uttrykker Rebecca entusiastisk.

Julie er lærling hos CT Hårstudio, også hun med en annen skolebakgrunn i utgangspunktet, før hun fulgte drømmen om å bli frisør.

I en frisørsalong er ingen dager helt like, det er hele tiden nye ting og teknikker å lære seg, noe Julie synes er veldig positivt. Det er et inkluderende yrke hvor man hjelper hverandre å lykkes og ønsker at det skal gå bra for sine kollegaer. Det er også en positiv hverdag der man får gjøre kunder fornøyde, enten om det er små eller store forandringer.
Julie liker godt kreative oppgaver og synes det er gøy å utfordre seg ved å delta i konkurranser innen frisørfaget.
På spørsmål om Julie har enda flere utviklingsmål innen frisørbransjen svarer hun at hun kan tenke seg å jobbe både med innhold til sosiale medier og som kursholder. «Jeg tar nå også videreutdanning innen make up, så å kunne få dele ytterligere av min fagkunnskap hadde vært superkjekt».

Se også

Bransjetreff hos FO

Møteplass for frisørelever og frisørsalonger. Et nytt skoleår er godt i gang, og i frisørbransjen er lærlinger ettertraktet. FO arrangerte nylig bransjetreff sammen med 10

Les mer

Bli frisør?

Vet du hvilke muligheter som ligger i frisøryrket? Møt noen av lærlingene våre/ tidligere lærling! Ina er tidligere lærling hos FO og har nå jobbet

Les mer

Fotokonkurranser høsten 2022

Også denne høsten har vi arrangert 2 fotokonkurranser: – FO AWARDS 2022 for lærlinger, hvor tema var «color pop». Her var det Ingrid, lærling hos

Les mer