30 år med lærlinger

Del denne artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Insi Frisør feirer 30 års jubileum i desember, og i 2022 er det faktisk FO sin tur. Insi Frisør var en av de første medlemsbedriftene til FO, og har hatt lærlinger kontunuerlig i 30 år! Tone har jobbet hos Insi helt siden starten i 1991, og mange av frisørene de har i dag starten sin karriere nettopp som lærling i deres salong.

Etter alle disse årene, hva er det som gjør at salongen fortsatt satser videre på lærlinger?

Å satse på lærlinger er fremtiden i faget synes Tone, og hun er stolt av å kunne bidra til å utdanne fremtidens frisører. Det å ha lærlinger gjør at man må holde seg oppdatert på alt innen faget, man blir skjerpet og må kunne svare på alle faglige spørsmål. Hun synes også at lærlinger bidrar positivt til arbeidsmiljøet, og at det er en fordel å ha ulike aldersgrupper blant de ansatte. Lærlinger kommer med ny input og friskt blod, og man lærer således også av å ha lærlinger i bedriften.

Hos Insi har de per i dag 4 lærlinger, og har som målsetning å ha lærlinger i ulike løp i læretiden for å få kontinuitet. Lærlinger som har vært i bedriften en stund blir gjerne som en fadder når nye lærlinger starter. Hos oss har vi valgt å ha en egen opplæringsansvarlig og det er viktig for både meg og lærlingene, sier Tone. 

I starten av læretiden settes man inn i rutiner og hverdagslivet i en frisørsalong, og får prøve seg på kollegaer før man går i gang med modeller og etterhvert kunder. Uansett har man 1 fast dag per uke som opplæringsdag hvor lærlingene jobber på kunder, med alle målene i læreplanen. Det er viktig å få kvalitetssikret lærlingene sin kunnskap før de starter på kundeliste og kan bygge sin egen kundegruppe i salongen. Det koster å ansette lærling, men de er også til god hjelp for salongen forteller Tone. Over halvparten av lærlingene gjennom tidene har fått jobb hos Insi etter endt læretid.

Tone og Marita som er opplæringsansvarlig, synes det er trygt og godt å ha samarbeid med FO, både for salongen og for lærlingene. Hos FO har man 100 % kompetanse på det siste innen læreplaner, svenneprøver, lover, regler, kontrakter, papirarbeid mm.

På spørsmål om Tone har tips til dagens elever/ lærlinger og lærebedrifter så sier hun: «Etter 30 år som frisør synes jeg det er like gøy! Hos Insi kommer vi til å fortsette å ta inn lærlinger; de er kjempe positivt for salongen». Hun oppfordrer andre til å ta sjansen dersom de er usikker på om de skal ansette lærling, og så er det gull verdt å være medlem hos FO, avslutter Tone.

 

Se også

Trygg salong hos FO

Hos FO følger vi krav til smittevern. Vi er i gang med ny kurssesong og tar i mot kunder på opplæringsdagene til lærlingene.

Les mer

Fotokonkurranser – by FO

Våren 2022 er FO med å arrangere opplæringskontorenes fotokonkurranse. Vi kårer en vinner lokalt i Vestland, som går videre til den nasjonale konkurransen for lærlinger

Les mer

Veien til svennebrev

Funnet den rette kandidaten til læreplass? Joanna hos Os hud & hår valgte å satse på Kawa som lærling – et valg hun er veldig

Les mer